Latest Donation: 

Le Pleb Royale
42 Sats

One.. Two.. One.. Two.. Testing.. One.. Two.. Testicles...

BitcoinWiki.nl
4242 Sats

Bitcoinwiki voor Nederlanders EN BELGEN ????????????????????

Anonymous
707 Sats

Hi Belgium Noderunner frens????

@roynode
2100 Sats

Leuk jullie overal tegen te komen!

Anonymous
2100 Sats

Noderunners wtf

@einzie
210 Sats

Tsjaads!

Michilis
21 Sats

Test Test

yeehaw
4 Sats

dfbdsfgdfgfdg

Belgian Bitcoin Embassy

Over Ons

Op 3 januari 2009 lanceerde een anonieme computer programmeur met de schuilnaam Satoshi Nakamoto de software van het vandaag alomtegenwoordige Bitcoin netwerk. Niemand (zelfs Satoshi zelf niet) kon vermoeden dat 12 jaar later dit netwerk zou evolueren tot een monetair fenomeen van wereldformaat. Hier bij Belgian Bitcoin Embassy stellen wij ons als doelstelling om een algemeen aanspreekpunt te kunnen bieden voor elke belgische burger met interesse of vragen over dit onderwerp. Verder bieden wij ook cursussen, workshops en consultaties aan om mensen en bedrijven bij te staan in hun zoektocht naar meer financiële onafhankelijkheid.

Zelf zijn we twee gepassioneerde bitcoiners die onze passie graag delen met iedereen die interesse heeft. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat we een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de groei van het Bitcoin ecosysteem in België. Onze passie en ervaring zetten wij maar al te graag in om een bron van informatie te vormen waarop mensen kunnen vertrouwen, en om uiteindelijk zo de reputatie van Bitcoin te bevestigen als een waardig alternatief voor het huidig financieel systeem.

Dirk

Dirk

STICHTEND LID EN PRESIDENT VAN DE BELGISCHE BITCOIN AMBASSADE

Hoewel ik al vaker van Bitcoin had gehoord, kwam ik er pas serieus mee in contact in 2017. Pas dan kwam voor mij de ‘klik’ om mij meer te verdiepen in deze fascinerende technologie. Hoe ik meer ik erover las of erover hoorde in talloze podcasts, hoe meer ik de impact begon te beseffen die Bitcoin op onze maatschappij zou kunnen hebben. Vanaf dan heeft dit onderwerp mij niet meer losgelaten.

Willem

WILLEM

STICHTEND LID EN PENNINGMEESTER VAN DE BELGISCHE BITCOIN AMBASSADE.

Ik kwam voor het eerst in contact met Bitcoin in 2016 via een podcast met Andreas Antonopoulos. Mijn interesse was meteen gewekt maar, net zoals wat zovelen overkomt wanneer ze voor de eerste keer in aanraking komen met Bitcoin, verloor ik kort nadien het project terug uit het oog. Begin 2017 bracht een collega mij ter attentie dat er een heuse “boom” aan het ontstaan was rond Bitcoin. Vastbesloten om niet opnieuw dezelfde fout te maken als het jaar voordien startte ik mijn speurtocht naar betere inzichten en kennis over dit fascinerende fenomeen. Een speurtocht die, ver voorbij al mijn verwachtingen in 2017, verder gaat tot op de dag van vandaag en mijn leven op meer dan één manier heeft beïnvloed.

Michilis

WEBDESIGNER EN COMMUNITY MANAGER

Mijn eerste kennismaking met Bitcoin vond plaats in 2016, toen ik op een online forum belandde waar enthousiaste discussies werden gevoerd over deze nieuwe vorm van digitale valuta. Al snel begon ik met het minen van Bitcoin op mijn gamingcomputer, ondanks het feit dat het al snel duidelijk werd dat het niet winstgevend was. Pas in 2019, toen een vriend me erop attendeerde, begon ik serieus onderzoek te doen naar deze innovatieve technologie. Sindsdien heb ik een diepgaande interesse ontwikkeld voor de mogelijkheden die Bitcoin biedt en ik ben vastbesloten om anderen te helpen de voordelen van deze technologie te begrijpen en te omarmen.