Latest Donation: 

Le Pleb Royale
42 Sats

One.. Two.. One.. Two.. Testing.. One.. Two.. Testicles...

BitcoinWiki.nl
4242 Sats

Bitcoinwiki voor Nederlanders EN BELGEN ????????????????????

Anonymous
707 Sats

Hi Belgium Noderunner frens????

@roynode
2100 Sats

Leuk jullie overal tegen te komen!

Anonymous
2100 Sats

Noderunners wtf

@einzie
210 Sats

Tsjaads!

Michilis
21 Sats

Test Test

yeehaw
4 Sats

dfbdsfgdfgfdg

Belgian Bitcoin Embassy
HET IS TIJD OM TOE TE TREDEN TOT DE BITCOIN-CIRCULAIRE ECONOMIE…

Het Is Tijd Om Toe Te Treden Tot De Bitcoin-circulaire Economie…

Origineel gepubliceerd op Bitcoin Magazine

Makers van 3D-geprinte wapens werken volgens het motto: “Vrije mensen vragen geen toestemming.” Ze vragen de staat niet om toestemming om wapens te dragen. Ze vertrouwen niet op wapenfabrikanten om een wapen te maken dat ze graag ontwikkeld willen zien. Op die manier functioneert het 3D-printen van wapens parallel aan en buiten het bestaande model van gereguleerde fabrikanten die wapens produceren die aan de regels voldoen en in serie zijn gemaakt, en die alleen kunnen worden gekocht via vuurwapenhandelaren met een vergunning van een derde partij, nadat ze door een achtergrondcontrole van de staat zijn gekomen.

Een “Bitcoin circulaire economie” werkt volgens hetzelfde principe. Vrije mensen vragen geen toestemming om met elkaar te handelen en vertrouwen niet op de oude financiële instellingen van derden die samenwerken met de overheid.

In dit artikel zal ik de Bitcoin-circulaire economie definiëren, voorbeelden geven, de voordelen ervan beschrijven en advies geven over hoe te beginnen.

DEFINITIE VAN DE BITCOIN-CIRCULAIRE ECONOMIE


Een Bitcoin circulaire economie (BCE) is Bitcoin.

De titel van de Bitcoin white paper is “A Peer-to-Peer Electronic Cash System”. Het “systeem” is een economie die bestaat uit peers in een netwerk, die met elkaar handelen met behulp van bitcoin. Je verwerft bitcoin door het te verdienen of te ontvangen via donaties.

“Circulair” is een beetje overbodig. Maar het helpt om Bitcoin-economieën te beschrijven waarbij de deelnemers veelvuldig met elkaar handelen, in plaats van het geheel van alle Bitcoin-transacties in het P2P-netwerk te beschrijven.

Een veel voorkomend misverstand is de schaal van deze economie. Een Bitcoin-economie is niet zo groot als een natiestaat en vervangt op centrale banken gebaseerde economieën. De minimumgrootte van een Bitcoin-economie is drie deelnemers. Drie deelnemers vormen een netwerk, een systeem. Een BCE is parallel aan het fiat financiële systeem.

Een misverstand over Bitcoin-economieën is dat ze alles of niets zijn.

“Handel op het internet is bijna uitsluitend afhankelijk geworden van financiële instellingen die als betrouwbare derde partij dienen om elektronische betalingen te verwerken. Hoewel het systeem goed genoeg werkt voor de meeste transacties, heeft het nog steeds te lijden onder de inherente zwakheden van het op vertrouwen gebaseerde model.”

  • Satoshi Nakamoto, Het Bitcoin Witboek

De personen en bedrijven in een Bitcoin-economie kunnen en moeten ook fiat gebruiken. Men kan Bitcoin-economieën zien als het Tor-netwerk van geld – gescheiden, meer privé en veel moeilijker te censureren. Het clearnet werkt goed genoeg voor de meeste mensen en internettoepassingen. Maar voor bepaalde mensen en toepassingen is Tor nodig. Natuurlijk, als het internet Tor was, en Tor had minder latentie, zou het voor iedereen beter zijn, behalve voor de staat. Evenzo, als Bitcoin het dominante financiële systeem was, en minder volatiliteit had, zou het beter zijn voor iedereen behalve de Staat.

Een tweede misverstand over de Bitcoin-economie is dat het elkaar uitsluit van HODLing. Je kunt bitcoin verdienen en HODL-en. Je kunt uitgeven van je HODL en het vervangen. Raak niet verstrikt in binair denken.

VOORBEELD VAN DE BITCOIN CIRCULAIRE ECONOMIE


De spil van het 3D pistool printen is een collectief genaamd Deterrence Dispensed dat meer dan 18.100 leden heeft. Laten we eens nagaan hoe bitcoin circuleert in deze gemeenschap.

Kort nadat een 3D-geprint Glock-ontwerp uitkwam, begon Deterrence Dispensed-lid “Spooky Rails” met het maken en verkopen van aluminium rails die de duurzaamheid van de Glock verhoogden. Hij accepteerde alleen bitcoin omdat Spooky Rails de echte identiteit van zijn klanten niet wilde weten of vastleggen. En hij wilde zijn eigen identiteit beschermen. Van de bitcoin die hij verdiende, droeg Spooky Rails waarschijnlijk bij aan een van de vijf Deterrence Dispensed Bitcoin bounties om nieuwe ontwerpen te ontwikkelen.

In september hield mijn bedrijf Guns N’ Bitcoin een conferentie genaamd Bear Arms N’ Bitcoin waar we een stille veiling hielden. De opbrengst werd in bitcoin gedoneerd aan Deterrence Dispensed. Misschien kocht de winnaar van de 3D gun bounty een van de veilingitems.

VOORDELEN VAN DE BITCOIN CIRCULAIRE ECONOMIE


Bitcoin is de scheiding van geld en identiteit.

Staatsgeld is het huwelijk tussen geld en identiteit. Uw creditcards, betaalrekening en PayPal-rekening beginnen met uw identiteit; uw naam, huisadres, sofi-nummer, e-mail, telefoonnummer en meer. Dit heeft drie tirannieke gevolgen voor economieën.

Ten eerste kunnen de staat en derden de handel censureren voordat deze plaatsvindt. Als je een rekening bij Visa probeert te openen met de identiteit van Gab-oprichter Andrew Torba, of zijn vrouw, wordt je de toegang tot hun diensten ontzegd. Torba en zijn vrouw kunnen deze diensten niet gebruiken om deel te nemen aan de sociale media economie.

Ten tweede kunnen de staat en derden toekomstige handel censureren. Met derden bent u uw transacties. Diensten van derden registreren elke transactie die u verricht. Zij controleren uw handel en als u iets koopt of verkoopt waar zij het niet mee eens zijn, merken zij uw identiteit aan als non grata. Ze verbieden je toekomstige handel. Door dit te doen met duizenden bedrijven en miljoenen mensen hebben de staat en derden hele economieën gecensureerd voordat ze zelfs maar konden ontstaan.

Een Bitcoin-economie daarentegen is niet gebonden aan identiteit. Dit is misschien wel de meest ondergewaardeerde toepassing van Bitcoin, en waarom Bitcoin het favoriete geld is geworden voor de handel in 3D-wapens. Een Bitcoin-economie is een censuurvrije economie.

Een ander voordeel van deelname aan een Bitcoin-economie is het verkrijgen van Bitcoin zonder gebruik te maken van diensten van derden die KYC/AML-conform zijn. Deze diensten zijn het probleem dat Bitcoin moest oplossen. Zoals Nick Szabo zei: “Vertrouwde derden zijn veiligheidslekken.” Diensten van derden die aan de KYC/AML-normen voldoen zijn grotendeels de manier waarop de staat de gebruikers van Bitcoin kan controleren, censureren en belastinginkomsten kan innen. Bitcoin die je verdient of ontvangt als donatie is bitcoin die je niet hoefde te kopen op een beurs van derden. Hoe meer mensen bitcoin verwerven via handel of donaties, hoe minder noodzakelijk de KYC/AML-diensten worden, waardoor Bitcoin minder kwetsbaar en robuuster wordt.

Als u deelneemt aan een Bitcoin-economie, bouwt u relaties op met individuen die waarde hechten aan peer-to-peer Bitcoin. U kunt bitcoin met hen verhandelen, in plaats van te kopen en verkopen op beurzen van derden die KYC/AML-conform zijn.

VAN START GAAN


U kunt vandaag nog deelnemen aan een bitcoin-economie! De gemakkelijkste manier voor de meeste mensen is om bitcoin te gebruiken als betaalmiddel bij degenen die hun best doen om hun verdiende bitcoin te gebruiken. Je hoeft zeker niet altijd bitcoin bij hen te gebruiken. Je kunt bitcoin wel of niet gebruiken bij bedrijven die bitcoin accepteren maar die het meteen omzetten in fiat. Maar geef wel eens wat bitcoin uit.

Je kunt ook bitcoin verdienen! Begin een side gig. Vraag om donaties via BTCPay Server of een Samurai PayNym. Verkoop items op Craigslist voor bitcoin, of vraag om betaald te worden in bitcoin bij je huidige job.

Doe aan peer-to-peer handel. Vraag een vriend om je bitcoin te kopen of te verkopen. Probeer dat voor $20 te doen. Doe het als een leuke oefening en experiment.

SAMENVATTING


Een circulaire Bitcoin-economie is een economie waarin handel floreert zonder toezicht, censuur en afhankelijkheid van derden. Iedereen kan deelnemen door bitcoin te verdienen, uit te geven, te doneren en te kopen van degenen die hetzelfde doen. Een Bitcoin-economie staat los van en parallel aan de fiat-economie van de centrale bank.

Bitcoin-handel is Bitcoin als voorbeeld.

Writer

Michilis
In 2019, toen een vriend me erop attendeerde, begon ik serieus onderzoek te doen naar Bitcoin. Sindsdien heb ik een diepgaande interesse ontwikkeld voor de mogelijkheden die Bitcoin biedt en ik ben vastbesloten om anderen te helpen de voordelen van deze technologie te begrijpen en te omarmen.
Share this Post:
QR Code michilis@bitcoindelta.club
Please send a small Bitcoin payment via Lightning to enable comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts